«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

Nå bør bedriftsledere stå frem og gjennomgå IT-sikkerheten!

Det nytter dessverre ikke lenger å sitte stille, og håpe på å unngå datainnbrudd. IT-angrepene har økt kolossalt den siste tiden, og alle bedrifter, små og store er utsatte mål. IT-sikkerhet har aldri vært viktigere

Har du tilgang til e-post og internett så har du dessverre ingen steder å gjemme deg. Da må du sikre deg så godt du kan.

Billedlig sett kan man sammenligne litt med pandemien vi står i. De fleste blir nok smittet av korona sier ekspertene, men gjennom vaksinering og gode smitteverntiltak går det bra med de fleste. Slik er det også med IT-sikkerheten. Alle bedrifter blir bombardert med trusler, men gjennom gode sikkerhetstiltak og økt bevissthet, er risikoen for å bli kompromittert betraktelig redusert.

«Hele 80% av dataangrepene som meldes til Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) kunne vært avverget ved relativt grunnleggende og enkle IT-sikkerhetstiltak,»

Sofie Nystrøm, Direktør ved NSM, til NRK i starten av januar 2022.


«Det er bare de store som blir angrepet», tenker mange. Det er dessverre helt feil! Det er de store som blir mediesaker, men angrepene skjer mot alle.


«Vi er ikke interessante nok for hackere. Vi har ikke spennende teknologi eller sensitive opplysninger», hører vi ofte fra norske småbedrifter. Det er nok i de fleste tilfeller riktig, men det er ikke derfor vi angripes. Våre data er interessante for hackerne fordi våre data er viktige for oss – og vi har penger!

Våre data er interessante for hackerne for våre data er viktige for oss – og vi har penger!


Det er kanskje på tide å gjennomgå IT-sikkerheten? Det kan bli kostbart å la være

Det som i hvert fall er sikkert, er at det koster når det er din bedrift som er angrepet. Data er borte eller kryptert, og ingen ansatte får gjort noe. En kollega sa engang at å investere i IT-sikkerhet er som å forsikre huset, bare at her vet du sikkert at huset vil brenne en eller annen gang fremtiden.


Hva har dere råd til å miste?

Målet med denne bloggartikkelen er ikke «å male Fanden på veggen», men å få dere til å åpne øynene. Få dere til å gjøre en IT-sikkerhetsvurdering i bedriften.  Hva har dere råd til å miste, og hvor lenge klarer bedriften å være uten data?


Vi i Sodvin-Fagdata kan bistå

Sodvin-Fagdata er eksperter på IT-sikkerhet til små og mellomstore norske bedrifter. Vi vet hvilke tiltak som enkelt kan og bør gjøres. La oss hjelpe dere før noe skjer, fremfor å bistå med brannslukking når det egentlig er for sendt.

Sodvin-Fagdata vil også i en artikkelserie utover vinteren/våren, trekke frem grunnleggende IT-sikkerhetsløsninger som lett lar seg implementere i alle små og mellomstore bedrifter.

Snakk med oss om IT-sikkerhet i din bedrift!

Ikke vent til det er deres tur å bli utsatt for dataangrep. Kontakt oss i dag!

Fagdata AS © 2022 | Personvern