«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

– Vi halverte kostnadene ved å bytte til Fagdata

Stiftinga Det Norske Samlaget

Det Norske Samlaget fikk flere ganger beskjed av sin forrige IT-leverandør at de måtte utvide lagringsplassen: – Vi måtte finne på noe, og heldigvis fant vi Fagdata, sier driftskoordinator Hallgeir Brenden.

Samlaget er et forlag som gir ut alt fra krim- til barnebøker på nynorsk, og har behov for å kunne lagre-, organisere- og dele store mengder data. I tillegg trenger de en IT-leverandør som sørger for at alt av utstyr- og tjenester fungerer sømløst for de ansatte i deres arbeidsdag.

  • Kultur- og kunnskapsforlag
  • Lokalisert I Oslo
  • Omsetning I 2017: 67 mill
  • Antall ansatte: 26

Ifølge Brenden var det største problemet med deres forrige IT-leverandør at de brukte servere til å lagre all dataen deres. Med de store datamengdene som Samlaget genererte, ble det imidlertid stadig behov for å utvide lagringsplassen.

– Da ble det dyrere og dyrere. Det gikk over stokk og stein til slutt, fordi kostnadene gikk til himmels. Vi måtte finne på noe, og heldigvis fant vi Fagdata.

– Nå bruker vi i stedet FD Sharefile til å lagre alt – også manus og store bildefiler. Alt blir satt inn i denne skyløsningen. Hver avdeling har sine områder, og det er enkelt for de ansatte å finne frem til sine steder. Dette er noe vi bruker aktivt hver dag, som et hjelpemiddel, forklarer Brenden.

FD Sharefile regnes som den sikreste skylagrings- og fildelingstjenesten på markedet, og er levert av Citrix. Fagdata leverer full support og administrasjon for denne løsningen, samt lagring- og datahåndtering på norsk jord.

Hallgeir Brenden, driftskoordinator i Samlaget

Foruten dokumentene og filene som Samlaget bruker aktivt i dag, har de et stort arkiv som består av alt de har lagret digitalt siden midten av 1980-tallet. Ifølge Brenden gir det ham i det minste en følelse av sikkerhet at disse dataene er lagret i Norge, hvis det mot formodning skulle dukke opp noe trøbbel.

– Blir nok hos Fagdata en god stund til

Da Samlaget omsider bestemte seg for å bytte IT-leverandør for et par år siden, gjorde Brenden en grundig jobb med å undersøke hvilke alternativer som fantes.

– Vår forrige leverandør var absolutt dyktige de også, men de var vel ikke akkurat kjent for å ta den laveste prisen. Det er begrenset hvor mye man egentlig skal betale for IT-tjenester, og sånn sett var det et enkelt valg. Vi halverte kostnadene ved å bytte til Fagdata, sier Brenden.

– Det koster sjølsagt litt å flytte over også, men når man først har tatt den kostnaden – og for vår del spart det inn allerede i løpet av det første året – så vet du at du kommer til å spare mye de neste 10 årene også, legger han til.

Brenden sier videre at det han er mest fornøyd med som Fagdata-kunde er at de får de samme tjenestene mye billigere, at FD Sharefile er kjappere enn en serverløsning, og at de opplever mindre feil enn hos forrige leverandør. Ellers er han svært tilfreds med at Fagdatas eksperter alltid svarer kjapt når han ringer, og at det er hyggelige folk som det går an å snakke med.

– Den gode kjemien gjør at alt går smidig. Fagdata har oppført seg bra mot oss, så vi blir nok der en god stund til, avslutter Brenden med et smil.

Fagdata AS © 2022 | Personvern