Sett opp to-faktorautentisering på FRONTDESK nå! Les mer

– Dokumenter som skal brukes av andre deler vi gjennom FD Sharefile

Asker Entrepenør AS

Gjennom Fagdata sitt fleksible IT-økosystem,  har Asker Entreprenør fått tilgang til markedets sikreste skylagrings- og fildelingsløsning.

  • Entreprenørbedrift
  • Hovedkontor i Asker, regionskontorer i Nittedal, Follo/Østfold og på Ringerike.
  • Omsetning 2017: 850 mill
  • Antall ansatte: 140

– Vi bruker FD Sharefile i de aller fleste prosjektene våre, og en av fordelene er at vi enkelt kan tildele rettigheter til forskjellige personer som er involvert. Alle dokumenter som skal brukes av andre deler vi gjennom denne tjenesten, forteller daglig leder Arild Finstad i Asker Entreprenør.

– I byggeprosjekter er det som regel både eksterne aktører involvert, i tillegg til oss. Med FD Sharefile kan vi legge ut tegninger, møtereferater og andre aktuelle dokumenter som kan være relevant. Det er et veldig praktisk verktøy med tanke på revisjoner også, ettersom hver bruker blir varslet så fort noen andre gjør endringer, utdyper han.

Arild Finstad
Arild Finstad, daglig leder i Asker Entrepenør AS

Stadig viktigere å sikre bedriftsdataene sine

Den kanskje største forskjellen mellom Citrix-baserte FD Sharefile og fildelingsløsninger som er beregnet på forbrukermarkedet, er muligheten til å enkelt administrere brukere, enheter og filer – og hva slags rettigheter de skal tildeles. For Asker Entreprenør betyr dette at en administrator enkelt og raskt kan innkreve alle rettigheter til bedriftsdata som er lagret på serveren, for eksempel når et bestemt prosjekt er avsluttet eller hvis en ansatt sier opp.

– Vi bruker FD Sharefile i de aller fleste prosjektene våre, og en av fordelene er at vi enkelt kan tildele rettigheter til forskjellige personer som er involvert.Arild Finstad

Ellers har FD Sharefile blant annet støtte for passordbeskyttet fildeling, synkronisering mellom flere enheter og brukere, og kryptert overføring- og lagring av data. Ikke minst tilbyr Fagdata lagring av data i Norge – i det sikre datasenteret Green Mountain på Rennesøy utenfor Stavanger.

– For oss er det veldig motiverende å jobbe med en bedrift som Asker Entreprenør. I byggebransjen er det ofte strenge krav til dokumentasjon, og dette må gjøres på riktig måte. Det virker som om FD Sharefile virkelig bidrar til å gjøre hverdagen deres en del enklere, og det synes vi er gøy, sier Werner M. Neurauter, CTO i Fagdata.

– IT-behovene til Asker Entreprenør gir oss i tillegg spennende utfordringer som gjør at vi alltid må se om det er noe vi kan gjøre bedre eller annerledes, legger han til.

– En god leverandør

– Samarbeidet vårt fungerer veldig bra. De er en god leverandør av tjenestene de leverer, så vi er godt fornøyd. At de er i tillegg hyggelige mennesker som gir oss god service, er selvfølgelig også en fordel. Og det at du faktisk får snakke med en person når du ringer er viktig, avslutter Finstad.

Fagdata AS © 2021 | Personvern