– De forstår at vi er brukere, ikke eksperter

EFA Elektro AS

Handelshuset EFA Elektro, en av Norges fremste leverandører til elektrobransjen, har erstattet behovet for å ha en egen IT-sjef ved å velge Fagdata.

EFA Elektro har vært en av Fagdatas trofaste kunder helt siden 2013. Den gang gikk de fra å ha måtte forholde seg til «et gammelt rakleverk av en server», som de måtte vedlikeholde selv, til å outsource hele serversystemet og håndtering av ulike programvarer til Fagdata. Den avgjørelsen har de ikke angret på, forteller Stig Børresen, som er leder for EFA Elektros kundesenter:

  • Distributør av elektromateriell
  • Lokalisert på Kolbotn
  • Omsetning 2017: 131 mill
  • Antall ansatte: 35

– Vi føler at vi er i veldig trygge hender, og at dette er et opplegg som passer oss bra. De er løsningsorienterte, og tar seg av alt det en IT-sjef ellers ville gjort. Fagdata fungerer også som en koordinator for oss hvis vi har problemer med noen av programvarene vi bruker, for eksempel i forbindelse med oppgraderinger.

– Den andre delen av kundeforholdet går på support i det daglige, samt at vi kjøper PC-er og hardware fra dem, legger Børresen til.

Personlig rådgiver med høy kompetanse

Han sier videre at det som kanskje i størst grad skiller Fagdata fra konkurrentene, er det at de kommer tett på. Personlig kontakt, og det at de har én kontaktperson å forholde seg til, gjøre også at Fagdata har god kjennskap til de behovene og utfordringene som EFA Elektro må håndtere i hverdagen. Børresen legger også vekt på at de også får fysisk besøk av Fagdatas eksperter dersom de har behov for det.

Stig Børresen
Stig Børresen, leder for EFA Elektros kundesenter

– Vi føler det som en trygghet at de også fungerer som en rådgiver. De gir oss for eksempel gode anbefalinger for hvordan vi bør bygge opp IT-systemet vårt, og det fungerer veldig godt. I noen tilfeller har de kanskje ikke programvarekompetansen, men da har de god dialog og kjennskap til levererandørene vi bruker, og er ofte den parten som koordinerer alt. Her kommer de inn med sin IT-forståelse som får det til å fungere smidig, sier Børresen.

En god match

For EFA Elektro er det avgjørende at alle IT-systemene fungerer som de skal i arbeidstiden, og de stiller forholdsvis strenge krav til oppetid og det at eventuelle problemer blir løst raskt.

– EFA Elektro er dønn avhengige av at de komplekse og logistikkintensive IT-løsningene deres fungerer. Vi mener at vi er en veldig god match, fordi vi forstår forretningsdriften deres, og kan tilrettelegge for hvordan de ansatte bruker de ulike løsningene. Med god dialog, finner vi frem til gode løsninger sammen, sier salg- og markedssjef Tor Erik Aagedal i Fagdata.

– Vi føler at vi er i veldig trygge hender, og at dette er et opplegg som passer oss bra. De er løsningsorienterte, og tar seg av alt det en IT-sjef ellers ville gjort.Stig Børresen

Nettopp det at Fagdata er imøtekommende og har kjennskap til EFA Elektros reelle IT-behov, er det som gjør at samarbeidet fungerer så bra, selv etter flere år:

– De er hyggelige folk, og har forståelse for at vi er brukere, ikke eksperter, avslutter Børresen.

Fagdata AS © 2019 | Personvern