«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

IT-Sikkerhet – Din digitale reiseforsikring

De færreste drar på ferie uten en reiseforsikring. Vi håper vi aldri trenger å bruke den, men den må vi likevel ha. Sikkerhet på de digitale enhetene dine kan ses på som en digital reiseforsikring. En forsikring du burde ha, for det eneste vi dessverre vet, er at noen alltid vil prøve å utnytte deg.


IT-effektivitet handler om tilgjengelighet

Det handler om å kunne ha mulighet til å gjøre de små tingene som bare «må gjøres» – fra hvor som helst, når som helst – på en sikker måte.

I disse ferietider ser vi det i praksis. De fleste av oss er «litt» tilgjengelige i ferien. Det er ofte en mail som må besvares, en ordre som må sjekkes eller en sak som må løses. Ofte til litt frustrasjon for resten av familien på tur, men slik er nå feriehverdagen blitt. Vi ofrer litt fritid for å ha det litt friere de øvrige 47 ukene i året! Slik er det vel også med vanlige hverdagskvelder. Litt jobb. Må bare fikse en ting…

Det handler om å være tilgjengelig, men på en sikker måte.

Tilgjengelighet og sikkerhet har alltid vært to motsetninger. Tilgjengelighet går på akkord med sikkerheten, for sikkerhet begrenser tilgjengelighet. Fullt så ille er det ikke lenger, så lenge man tar noen små forbehold.

Pålogginger uten flerfaktor-autentisering er enda mer eksponerte utenfor bedriften brannmurer, og via mobil/nettbrett er man erfaringsmessig enda mer utsatt. Dette fordi vi som regel ikke har samme grad av sikkerhet på de mobile enhetene. Åpner du «feil» e-post på mobilen, kan den gjøre like mye skade som fra pc’en.

Det er ikke meningen å svartmale her, men den lille «skal bare sjekke» mens du er på ferie, kan være like skadelig i feriemodus som når vi er årvåkne på jobb.


Din digitale reiseforsikring burde inneholde minst disse 4 punktene!

Snakk med oss om IT-sikkerhet!

– det er vår store lidenskap!

Kontakt oss om våre IT-sikkerhetstjenester

Fagdata AS © 2022 | Personvern