«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

Hvorfor bør man sikre pålogging med flerfaktor autentisering?

Flerfaktor autentisering kan på en enkel og sikker måte sikre deg mot å bli hacket og la andre få tilgang til dine data. Tjenesten tilfører påloggingen et ekstra sikkerhetslag gjennom en ekstra faktor for å verifisere din identitet. Gjerne som en kode på SMS.

Det sårbare passordet. Nøkkelen til din mest konfidensielle informasjon, og i dagens teknologiske verden, den største trussel for din sikkerhet.

Det er så enkelt som at når du har skrevet inn brukernavn og passord, sendes det en kode til din egen telefon. Dette gjør at en potensiell inntrenger må stjele både passordet ditt og telefonen for å klare å komme inn på brukerkontoen.

Vi er vant med å bruke slike tjenester

Vi er som forbrukere relativt vant med tjenester der vi trenger flere faktorer for å logge inn. Skal vi logge på banken eller offentlige tjenester trenger vi alltid å identifisere oss med mer enn bare et passord. Autentiseringstjenester som MinID og BankID har vi alle et forhold til.

De fleste store netttjenester tilbyr nå 2-faktorsikkerhet som en tilleggstjeneste. Dessverre er det altfor få som benytter denne muligheten. Det stjeles daglig tusenvis av passord, også fra de store velkjente tjenestene som Facebook, Apple, Google og Microsoft. Har man satt opp 2-faktor autentiseringstjenestene som disse aktørene tilbyr, trenger man ikke bekymre seg. Den andre sikkerhetsfaktoren, telefonen din, har hackeren ikke!

Hva så status i bedrifts-Norge?

Selv om vi som privatpersoner til en viss grad bruker autentiseringstjenester, så er det relativt få norske små- og mellomstore bedrifter som har dette som en del av egen IT-sikkerhet. De færreste tilbyr noe annet enn brukernavn og passord når de ansatte skal logge seg på «jobben».

Bedrifter har installert anti-virus programmer, satt opp brannmurer og URL-forsvar, implementert krypteringsteknlogi og kjørt omfattende sårbarhetstesting. Likevel er den nakne sannheten at om ikke en autentiseringsløsning er på plass, så kan alle de andre sikkerhetsløsningene forbigås!

Heldigvis ser vi nå en endring. Norske bedriftsledere blir stadig mer fokusert på tilgangssikkerhet, men det skal likevel helst ikke koste noe. Fordelen med slike autentiseringstjenester er at de er rimelige og enkle å komme i gang med, så her ser vi nok en sterk økning i bruken i tiden fremover.

Fra 2-faktor til flerfaktor autentisering

Der vi tidligere kun hadde mulighet for 2-faktorer ved autentiseringen har teknologien gått videre til å kunne benytte seg av flere faktorer for å validere identiteten til den som prøver å logge på.

Faktorer som geo-lokasjon gjør at man kan åpne og stenge for påloggingsforsøk gjort fra andre land enn de man selv ønsker. Faktorer som tidligere brukeradferd, forhåndsgodkjente brukerenheter, autentiseringsapper og ekstra passordsfraser er alle ytterligere sikkerhetslag som kan validere brukeren.

Vi i Fagdata tester kontinuerlig sikkerhetsløsninger fra verdens ledende produsenter, og bygger kompetanse på løsninger som vi erfaringsvis vet dekker våre kunders sikkerhetsbehov.

Når det gjelder Flerfaktor autentisering anbefaler vi FD Autentisering. Kontakt oss for mer informasjon.

Fagdata AS © 2022 | Personvern