«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

Hvordan sikrer du deg mot tap av data?

Norske bedrifter har dessverre for lite fokus på IT-sikkerhet. Bare halvparten av norske bedrifter har en responsplan for dataangrep, og like få har en plan for sikring av data.

Når våre konsulenter er ute og snakker om IT-sikkerhet, er interessen for løsninger stor. Likevel, når man kommer til stykket er betalingsviljen liten, selv om vi ofte snakker om relativt beskjedne beløp. Hvorfor?


En «forsikring» av immaterielle verdier

Forsikring av alle våre «fysiske» ting skal vi ha. Vi forsikrer bygninger, bil og maskiner, men å sikre data, som er selve «arvesølvet» i bedriften, det er det overraskende lite fokus på. Det er egentlig et lite paradoks.

Hva er egentlig det viktigste i bedriften, utenom de ansatte? Er det lokalene, bilene, eller selve maskinene og løsøre?

Trolig er svaret «Nei». Alt dette kan erstattes. Det har vi jo forsikring for. Jeg tør å påstå at det viktigste i bedriften er dine data. Det er transaksjonene, reskontroen og historikken i økonomisystemet. Det er avtaler, tilbud, dokumenter og tegninger. Det er ideene som bedriften er tuftet på. Dette er er «verdien» i selskapet, og som må sikres.


Hva med dataene på din maskin?

Vi forsikrer maskinen, men sikrer ikke det innholdet som ligger der og de tilgangene maskinen har videre inn i nettverk og skyen.

OK, ikke alle har ikke opplevd virusangrep på maskinen, heldigvis, men vi har alle opplevd av at maskinen krasjer, kanskje ikke starter ordentlig eller virker å være «død». Hvordan var den følelsen? Guffen! Du tenker ikke på maskinen, men på dataene. Alt som kan bli borte…

Enda verre må da følelsen være om dataene blir borte gjennom et dataangrep. Da er det i tillegg kanskje noen som har dine data og dine tilganger. Tenk hva de kan gjøre?


Sett deg tilbake og tenk litt

Dette er egentlig ikke ment for å skremme, men for å få dere til å tenke. Dette skjer hver dag, overalt.

Det er ikke uten grunn at bedrifter har fokus på IT-sikkerhet, og har beredskapsplaner. Bedriftens eksistens kan fort trues av bare ett sekunds uforsiktighet.

Når vi nå ikke lenger jobber trygt bak store «murer» i det lokale nettverket, men jobber rett mot skyer fra hvor-som-helst, er vi selv bedriftens sikkerhetsansvarlige, alle sammen.

Fagdatas evinnelige mas om IT-sikkerhet handler ikke bare om selge tjenester, men er oppfordring fordi vi vet. Vi ser hva som kan skje, og vi ønsker å sikre våre kunder og samarbeidspartnere. Vi gjør det vi kan, hver dag, for å finne, teste og rulle ut de beste løsningene for våre kunder.

Så, tenk litt på over hva som hadde skjedd om data ble borte eller maskiner manipulert. Hvor mange dager hadde det tatt å komme opp igjen? I Norsk Hydro tok det en uke før de ansatte kunne logge på igjen etter angrepet i fjor. Det kostet dem ifølge NRK anslagsvis 300.000.000 kroner.

Hva koster en dags nedetid for din bedrift?

Med våre anbefalte sikkerhettjenester, kan du føle deg trygg for under 5 kroner dagen. Det er det verdt. Alltid.


Snakk med oss om IT-sikkerhet!

– det er vår store lidenskap!

Kontakt oss om våre IT-sikkerhetstjenester

Fagdata AS © 2022 | Personvern