«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

Green Mountain – verdensledende og grønt datasenter

Green Mountain er en av våre viktigste samarbeidspartnere, og datasenteret «DC1-Stavanger» er sertifisert som et av verdens sikreste og grønneste datasentre. Datasenteret er lokalisert på Rennesøy utenfor Stavanger, og er bygget inn i en 13.600 kvadratmeter stor fjellhall som tidligere huset et NATO-ammunisjonslager.

Dette hypermoderne driftssenteret er som tatt ut av en James Bond-film, og er nå til dels fylt av datautstyr, kjølesystemer og ekstra strømforsyning.

Hva betyr dette for sikkerheten?

I Green Mountains egen beskrivelse av anlegget, loves beskyttelse mot uvennlige inntrengere, terrorangrep, vulkanutbrudd, stormer, jordskjelv og kriminell virksomhet. Det betyr topp sikkerhet for din bedrift.

Det ligger i navnet – Green Mountain er grønn.

Det er også et viktig punkt for selskapet at Green Mountains datasenter bruker fornybar energi, og vann fra sjøen til kjøling. Vi i Fagdata ønsker å bidra til en grønn fremtid sammen med Green Mountain.

Hvem andre finner vi hos Green Mountain?

Green Mountain sine kunder er i utgangspunktet hemmelige, men består blant annet av en rekke store norske og internasjonale selskaper. DNB og Det norske Veritas er blant de kundene som Green Mountain har gått ut offentlig med, i tillegg til pressemeldingen om at Fagdata nå er fullt operasjonell i DC1-Stavanger. Se pressemeldingen.

«Samarbeidet med Green Mountain gir oss en anledning til å optimalisere tjenestetilbudet til våre kunder, og gir oss en unik mulighet til «skale-out» av våre tjenester. Med en grunnmur i verdensklasse, kan vi fokusere på å bygge innovative og fleksible brukertjenester,» sier vår CTO Werner Neurauter.

Har du spørsmål rundt Green Mountain og hva det vil si for din bedrifts sikkerhet? Ta kontakt med oss for en prat.

Fagdata AS © 2022 | Personvern