«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

Anbefaling om snarlig oppdatering av operativsystemet Microsoft Windows

Microsoft kommer med sikkerhetsoppdateringer den andre tirsdagen hver måned.  Sikkerhets-oppdateringen som kom i går kveld, dekker et alvorlig sikkerhetshull i operativsystemet. Denne gang anbefales brukere å gjøre oppdateringen så fort som mulig!

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) sendte i går kveld ut en pressemelding der de oppfordrer alle som administrerer systemer til å oppdatere umiddelbart. Denne pressemeldingen er i dag også gjengitt i de fleste norske nettaviser.

Les hele pressemeldingen her


Rutiner for oppgradering av lokale maskiner

De fleste små- og mellomstore bedrifter har manglende rutiner for oppdatering av egne lokale pc’er, og overlater dette ansvaret til hver enkelt bruker. Dette kan være skummelt, da inntrengere kun trenger en uoppdatert pc for å komme seg videre inn.

Alle bedrifter bør ha utarbeidet rutiner som sikrer en kontinuerlig oppdatering av maskinparken. Dette kan være at IT-ansvarlig fysisk går fra maskin til maskin og kontrollerer status, eller at bedriften automatiserer prosessen.


Fagdata tilbyr automatiserte tjenester som hjelper på nattesøvnen!

Fagdata leverer tjenester for fjernadministrasjon og automatisk oppdatering av PC’er. Tjenesten FD PC-kontroll er en løsning der vi monitorerer sikkerhetsstatus på maskinen, rapporterer avvik, og automatisk kan initiere fjerninstallasjon av nødvendige oppdateringer. Les mer om FD PC-Kontroll på våre nettsider.


Fagdata har allerede oppdatert alle våre driftssystemer. Vi håper dere snarlig gjør det samme på alle lokale maskiner.


Vi i Fagdata tester kontinuerlig sikkerhetsløsninger fra verdens ledende produsenter, og bygger kompetanse på løsninger som vi erfaringsvis vet dekker våre kunders sikkerhetsbehov.

Vi anbefaler deg å lese disse artiklene for mer dybdeinformasjon innen temaet i denne artikkelen;
Viktigheten av å holde pc’en oppdatert.
Er IT-sikkerhet bare noe de store bedriftene må tenke på?

Fagdata AS © 2022 | Personvern