«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

5 gode grunner til å ha et SSL-sertifikat på nettsidene

HTTP eller HTTPS står det i starten av nettadresser. Den ekstra s’en blir stadig mer vanlig. Tidligere var den kanskje ikke så viktig, men i dag er den avgjørende! Hva er denne S’en, og hvorfor må man ha den?

Når du nå besøker et nettsted med kun HTTP, vil du bli varslet om at nettsiden «ikke er sikker». Dette bryter ned tilliten til nettsiden, og kan lett føre til at brukere heller går videre til andre trygge nettsider. Dette er også meningen. Disse nettstedene faktisk ikke garantert å være sikre, fordi de ikke har et SSL-sertifikat!

 

 

 

Med et SSL-sertifikat får man den viktige s’en i HTTPS
_____________

 

 

Her er 5 gode grunner til hvorfor bedriften skal ha et SSL-sertifikat

1 – Den lille hengelåsen

Et SSL-sertifikat er det som gir pålitelige nettsteder hengelåsen i adressefeltet. Dette låsikonet er bevis for besøkende at nettsiden er sikker. Det viser på at eieren av nettsiden faktisk er den de utgir seg for å være, og for eksempel ikke en phishingside.

2 – Bedre Google-rangering

Verdens største søkemotor favoriserer HTTPS-krypterte nettsteder og skyver dem høyere opp i søkeresultatene. Det betyr at SSL både beskytter kundene dine og hjelper flere mennesker å finne deg!

3 – Beskytt sensitiv informasjon

SSL-sertifikater beskytter brukerens sensitive informasjon ved å kryptere dataene de sender, for deretter å dekryptere dataene ved mottak. Det finnes ulike tilbydere av SSL-sertifikater, med varierende grad sikkerhet. Vår leverandør bruker SHA-2 og 2048-bits kryptering for å beskytte sensitive data. Det er den kraftigste krypteringen på markedet i dag.

4 – Et krav for å kunne ha kredittkort som betalingsløsning

Hvis du skal akseptere online-kortbetaling, må du være såkalt PCI/DSS kompatibel. PCI/DSS står for Payment Card Industry Data Security Standard, og beskriver de krav som skal oppfylles av forretning som sender, behandler eller oppbevarer kortdata. Standarden gjelder for Visa, Mastercard og de andre store kortaktørene. Å ha et SSL sertifikat installert er et av disse kravene.

5 – Integrasjon mot nettbaserte tjenester

De fleste bedrifter har i dag et eller flere nettbaserte systemer som gjerne skal kunne integrere med andre serverbaserte systemer. Det er da som regel en forutsetning av bedriften installerer SSL-sertifikater for å sikre datatrafikken mellom systemene.

 

Vi i Sodvin-Fagdata tester kontinuerlig sikkerhetsløsninger fra verdens ledende produsenter, og bygger kompetanse på løsninger som vi erfaringsvis vet dekker våre kunders sikkerhetsbehov.

Når det gjelder SSL-sertifikater, har vi ut fra et mangfold leverandører valgt et par aktører. Disse er valgt på bakgrunn av sikkerhetsrangering og grad av kryptering. Sodvin-Fagdata hjelper deg med SSL-sertifikater, les mer om våre IT-sikkerhetstjenester.

Fagdata AS © 2022 | Personvern