«SIKKER Bedrift» – en komplett skyløsning. Les mer

3 nye funksjoner i Microsoft Teams du må starte med!

De fleste at oss tilbringer nå mye av tiden på Microsoft Teams, og tjenesten er blitt den viktigste kommunikasjonstjenesten for majoriteten av våre kunder. Det har kommet noen kjekke funksjoner som absolutt kan være verdt å prøve!

1 – Bakgrunnseffekter i videosamtale

Hvis du har skrudd på video i en chat eller et møte i Teams, kan du nå sette på en del bakgrunnseffekter.

Klikk på på de tre prikkene på aktivitetslinjen (når samtalen er aktiv) for å åpne innstillingene. Velg «Vis bakgrunnseffekter«.


Her kan du da velge blant ulike bakgrunner. Den mest brukte er bakgrunnen øverst til høyre. Den gjør rett og slett at bakgrunnen din blir uklar, slik at man ikke ser detaljer i rommet.


2 – Overfør samtale

Du kan nå overføre en samtale i Teams. Det er to måter å overføre samtaler.

  1. «Overfør» er direkteoverføring til en annen person i Teams
  2. «Kontakt og overfør» gir deg mulighet til å snakke med med personen du ønsker å overføre samtalen til, før selve samtalen overføres.

Begge funksjonene finner du ved å klikke på på de tre prikkene på aktivitetslinjen. Merk at samtalen settes på «vent» i det du klikker på «overfør» eller «kontakt og overfør». Samtalen kan hentes opp igjen ved å avslutte funksjonen.


3 – «Avslutt møtet» knapp

Hvis du er verten for et møte, kan du nå avslutte møtet for alle deltakere.

Klikk på på de tre prikkene på aktivitetslinjen (når møtet er aktivt) for å åpne innstillingene. Velg «Avsluttet møtet«.

Tidligere måtte alle deltakere selv avslutte samtalen når et møte var ferdig, noe som gjorde at deltakere kunne fortsette selv etter at møteverten hadde lagt på. Nå kan altså møteverten selv avslutte møtet for alle.


Andre artikler vi har skrevet om Microsoft Teams

Fagdata AS © 2022 | Personvern